Maybe I’m Amazed – dubbelconcert (’14-’15)

Wat gebeurt er als je een bekend nummer als Paradise City bewerkt tot slavensong?
En hoe klinkt een opzwepende vrolijke benadering van de muziek van Kate Bush?

In Maybe I’m Amazed nemen zangeressen Emmelie Zipson en Women in White het publiek mee naar twee verschillende muzikale werelden: die van de authentieke slavenmuziek en soul van Zipson, tegenover de hits en evergreens van Women in White. Een battle tussen vorm en inhoud. Een verrassend concert van vier sterke vrouwen die vanuit kwetsbaarheid en met humor uit hun eigen comfortzone stappen en zich openstellen voor een andere visie.

Emmelie Zipson is een veelzijdige zangeres en performer die met veel bezieling haar nummers recht uit het hart zingt. Als mezzosopraan is ze thuis in de blues-, soul- en folkmuziek en heeft een voorliefde voor ballads. Ze zingt in allerlei talen, waaronder Engels, Nederlands en Duits. Haar laatste cd Bloed Link kwam eind 2012 uit en werd, net als haar gelijknamige voorstelling, zeer goed ontvangen.

Women in White bestaat uit drie gepassioneerde zangeressen, Jacqueline Goedmakers, Ilse Heus en Denise Oort, die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor meerstemmige zang. Ze schuwen het zoetsappige niet, maar kiezen ook vaak voor een stoere benadering in hun arrangementen. Soms a capella, soms met begeleiding, maar altijd vol vuur zingen zij op eigen wijze hits van toen en nu.

Rob Stoop speelt sinds zijn zesde jaar piano en sinds zijn zesentwintigste jaar accordeon. Hij heeft zich ontwikkeld tot een begenadigd en veelzijdig muzikant met een unieke stijl. Rob voelt zich thuis in een breed scala van muzikale stijlen. Van kleinkust- en theatermuziek tot jazz- en wereldmuziek. Zijn talent om zich zowel op piano als accordeon te voegen in een groep maakt hem een veelgevraagd artiest. Naast zijn kwaliteiten als uitvoerend musicus verzorgt hij arrangementen en componeert hij, zowel voor zichzelf als voor ensembles.

Met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Credits
Rob Stoop: piano
Ton Nieuwenhuizen: contrabas/bas
David Bonsels: percussie
Eindregie: Mariëtte Cigaar

Speellijst
2015
18 januari – Pllek – Amsterdam
8 februari – Roode Bioscoop – Amsterdam
17 februari – Pakhuis Vianen – Vianen
20 februari – De Verkadefabriek – Den Bosch
21 februari – De Theaterstudio – Amsterdam

2014
14 November – Toon – Amsterdam