Emmelie houdt van zingen en van muziek. Muzikaal gezien is geen stijl haar te gek, maar ze voelt zich het meest thuis in de blues, een vleugje jazz en soul. Ze heeft een voorliefde voor ballads in allerlei stijlen. Emmelie zingt in het Engels, Nederlands, Frans, Jiddisch en Russisch. Voor haar solovoorstellingen heeft ze, in samenwerking met verschillende muzikanten, nummers bewerkt en hertaald naar het Nederlands. Emmelie heeft verschillende CD’s uitgebracht, waaronder Bloed Link met nummers uit de voorstelling en Best of Boem met de beste nummers uit Emmelie’s debuutvoorstelling.

Emmelie boeken voor een optreden? Dat kan via Plugify of rechtstreeks via deze website.

“Emmelie is één van de best zingende actrices die ik ken. Ze heeft een groot muzikaal improvisatievermogen, dat alleen maar groeit.”
(Alberto Klein Goldewijk, pianist en arrangeur)

“Ik heb met plezier geluisterd naar haar manier van zingen, humor, Jiddisjkeit en genot van spelen en zingen.”
(De Amsterdam Klezmer Band, frontman Job Chajes)

“De Nederlandse tekst ‘Stel dat’ van Zipson en Alberto Klein Godewijk leert ons in poëtische zinnen dat in dromen alles lichter en mooier is en dat niet de bestemming, maar de reis ernaar toe ertoe doet. Zolang de weg door zon is verlicht, tenminste.”
(Het Lied)

“Het nummer ‘Little Girl Blue’ is de topper van de CD Queen of Hearts. Zipson heeft het origineel uit 1935, geschreven door Richard Rodgers en Lorenz Hart, volledig in eigen jasje gestoken. Toen dit nummer tijdens de voorstelling Queen of Hearts werd gezongen, kreeg de charmante zangeres al luid applaus. De versie op haar cd is gelukkig net zo sterk als de live versie.”
(Laura Hoen, Cultuurbewust.nl)

“Ze heeft een stem die je het gevoel geeft dat wat ze zingt, klopt. Een indrukwekkende stem die enkel en alleen de waarheid spreekt.”
(Cultuurbewust)

“En dan laat Zipson haar grootste gave zien: want boven alles is ze een fantastische zangeres met een geweldig bereik.”
(Theater Centraal)